naar top

Weststraat onderbroken vanaf 18 april

De Weststraat tussen Vivenkapelle en Moerkerke wordt vanaf dinsdag 18 april 2017 tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Zowel het auto- als fietsverkeer moet omrijden.

De voorbereidingen voor de wegen- en rioleringswerken startten al op 27 maart. Vanaf dinsdag 18 april start een nieuwe fase. Dan zal geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn in de Weststraat. 

Tijdens de werken door de nutsmaatschappijen werd vastgesteld dat een deel van de drinkwaterleiding moet worden vernieuwd. Deze vernieuwing zal samen worden uitgevoerd met werken van Elia. Op die manier kan de timing voor de rioleringswerken (vanaf 1 juni) worden behouden. 

Doel

We willen als stadsbestuur de Weststraat veiliger maken. Het wegdek wordt vernieuwd en er komt langs het hele traject een veiliger fietspad. TMVW-Aquario maakt van de gelegenheid gebruik om waar nodig de riolering te vernieuwen. Elia plaatst er wachtbuizen om een bestaande hoogspanningslijn ondergronds te brengen.

Van 18 april tot vermoedelijk 15 september 2017 zal er door de werken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn in de Weststraat.

Omleiding autoverkeer

  • Het autoverkeer tussen Vivenkapelle en Moerkerke moet omrijden via de Vivensteenweg, Kerkstraat, Oude Sluissedijk, Leopoldsvaart-Oost.

  • Het autoverkeer richting Maldegem & E34/N49 Gent-Antwerpen moet via Sijsele naar de N9.

De Legeweg (tussen Vissersstraat en Vivensteenweg) en Brieversweg (tussen Sijseelsesteenweg en Sareptastraat) worden tijdens deze periode beperkt tot plaatselijk verkeer. De snelheid wordt er beperkt tot 30 km/u. De politie zal controles houden.

De Altenaweg en Wonderjaar blijven in beide richtingen toegankelijk.

Omleiding fietsverkeer

De fietsers worden aangeraden gebruik te maken van de Legeweg en Brieversweg. 

Openbaar vervoer

De Lijnbussen zullen een omleiding volgen.

Meer informatie

Gepubliceerd op vrijdag 07 april 2017
Omleidingsplan Weststraat

Openingsuren & contact

Politie - Directie mobiliteit - vergunningen

Tel.
050 61 96 40
F
050 61 96 49

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina