Kinderen zijn geen puppy's - de kracht van zelfsturing in de opvoeding

Deze informatie is niet meer actueel!
Wat hebben kinderen van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn? Wat als we focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons ...

Wanneer

  • wo 29 mei 19
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 22, Sijsele8340 Sijsele (Damme)

Contact

Telefoon
050 47 55 15
e-mail
info@opvoedingswinkelbrugge.be

Info

Wat hebben kinderen van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn? Wat als we focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Wil je ook met meer plezier samen met je kinderen onderweg zijn en echt bijdragen aan hun vermogen zichzelf te sturen in een complexer wordende wereld? Ontdek hoe je het evenwicht kan bewaren tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de samenleving van morgen waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Jürgen Peeters heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij adviseert ouders en geeft al bijna 20 jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg.

Bron: UiTinVlaanderen.be