Marinus

Voor Marinus duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Bultink in die zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis? Marinus is een heerlijk meeslepend verhaal over deze periode. Marinus is een ...

Wanneer

  • vr 22 nov 19
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €; VBK: 12,00 €)

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 22, Sijsele8340 Sijsele (Damme)

Tickets

Telefoon
050 28 84 55
e-mail
vrijetijd@damme.be
website
http://www.damme.be/webshop

Info

Voor Marinus duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Bultink in die zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis? Marinus is een heerlijk meeslepend verhaal over deze periode.

Marinus is een stuk gebaseerd op de roman 'Flamand des vagues' van Jan Van Dorp, een historisch correcte weergave van het Oostendse kapersleven in de 17de en 18de eeuw. Het kanaal en de Noordzee waren het strijdtoneel van 'mannen met baarden', Oostende een kosmopolitische vrijhaven gekeerd naar die zee.

Spel: Sebastien Dewaele
Muziek: Peter Bultink, Lode Vercampt

Bron: UiTinVlaanderen.be