Chinese Theeceremonie - Gong Fu Cha

Deze informatie is niet meer actueel!
Theesommelier Ann Vansteenkiste reageerde bijzonder enthousiast op onze vraag om de rust van deze traditie van de theeceremonie tot bij IJsberg te brengen. Want de Chinese theeceremonie is meer dan theedrinken. Het is een feestelijk gebeuren waarbij men tijd maakt om te relaxen en te genieten van de geur en de smaak van thee en tevens een kennismaking met de Chinese cultuur en filosofie. Er ...

Wanneer

 • zo 10 nov 19
  van 11.00 u tot 12.00 u
 • zo 10 nov 19
  van 13.00 u tot 14.00 u
 • zo 10 nov 19
  van 15.00 u tot 16.00 u
 • zo 10 nov 19
  van 17.00 u tot 18.00 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €)

Waar

naam
IJsberg
adres
Burgstraat 58340 Damme

Tickets

e-mail
info@stichtingijsberg.be

Info

Theesommelier Ann Vansteenkiste reageerde bijzonder enthousiast op onze vraag om de rust van deze traditie van de theeceremonie tot bij IJsberg te brengen. Want de Chinese theeceremonie is meer dan theedrinken. Het is een feestelijk gebeuren waarbij men tijd maakt om te relaxen en te genieten van de geur en de smaak van thee en tevens een kennismaking met de Chinese cultuur en filosofie. Er wordt gespeeld met water, theeblaadjes en verschillende kleine tasjes. De nadruk wordt gelegd op de eenvoud en rust.
De ceremonie zelf wordt ingeleid met een prachtige tekst van Thich Nhat Hanh waarna we zo lang mogelijk in stilte (meditatie) blijven.

Wie graag wil komen meegenieten van deze beleving kan zich inschrijven voor een van de sessies op zondag 10 november. De ceremonie duurt ongeveer 1u, deelnemen kost €10 (inclusief thee en enkele hapjes).

Bron: UiTinVlaanderen.be