Opleiding Hartveilig Damme - AED toestellen (Damme)

Deze informatie is niet meer actueel!
Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Voor een echt hartveilige gemeente zijn opgeleide mensen een must! Waar veel mensen samenkomen, is er meer kans op een slachtoffer van hartfalen. Een AED kan overlevingskansen na een hartstilstand vergroten, daarom hangt op een aantal strategische plaatsen zo'n toestel. ...

Wanneer

  • ma 27 jan 20
    van 09.00 u tot 11.00 u

Waar

naam
Stadhuis
adres
Markt8340 Damme

Info

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Voor een echt hartveilige gemeente zijn opgeleide mensen een must!

Waar veel mensen samenkomen, is er meer kans op een slachtoffer van hartfalen. Een AED kan overlevingskansen na een hartstilstand vergroten, daarom hangt op een aantal strategische plaatsen zo'n toestel. De automatische externe defibrillator of AED is draagbaar en is in principe gemakkelijk te hanteren. Het toestel vertelt je gewoon zelf wat je moet doen. Een AED vervangt reanimatie niet, maar verhoogt de overlevingskansen van het slachtoffer.

Bron: UiTinVlaanderen.be