Oude bewaartechnieken - workshop

Voedsel bewaren doen we vandaag in een koel- of ijskast. Maar vroeger waren die er nog niet. Toch bestonden er allerlei andere trucjes om voedsel te bewaren buiten het seizoen. Je gaat aan de slag met verschillende natuurlijke bewaartechnieken: inkuilen, drogen, inzuren, fermenteren, konfijten, verwerken tot confituur of chutney... Met heel wat voorbeelden en enkele lekkere proevertjes. En heb ...

Wanneer

  • wo 04 mrt 20
    van 19.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: 18.00€)

Waar

naam
De Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 228340 Sijsele

Info

Voedsel bewaren doen we vandaag in een koel- of ijskast. Maar vroeger waren die er nog niet. Toch bestonden er allerlei andere trucjes om voedsel te bewaren buiten het seizoen. Je gaat aan de slag met verschillende natuurlijke bewaartechnieken: inkuilen, drogen, inzuren, fermenteren, konfijten, verwerken tot confituur of chutney... Met heel wat voorbeelden en enkele lekkere proevertjes. En heb je zelf nog een recept uit grootmoeders tijd of ken je trucjes om groenten en fruit langer te bewaren, breng die dan zeker mee om uit te wisselen met de groep.

In samenwerking met Stadsbestuur Damme, VELT vzw