Open atelier: Peter Troucheau & Claude Dendauw

Beeldend kunstenaars Peter Troucheau en Claude Dendauw komen op drie verschillende dagen naar IJsberg. Ze zullen er enerzijds aanwezig zijn om over hun beeldend werk in de tentoonstelling 'Parazart #1' te spreken, anderzijds zullen ze de ruimte omdopen tot hun atelier en er zelf aan het werk zijn. Kom gerust langs om hen aan het werk te zien en/of om even van gedachten te wisselen. Open ...

Wanneer

  • zo 26 apr 20
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
IJsberg
adres
Burgstraat 58340 Damme

Info

Beeldend kunstenaars Peter Troucheau en Claude Dendauw komen op drie verschillende dagen naar IJsberg. Ze zullen er enerzijds aanwezig zijn om over hun beeldend werk in de tentoonstelling 'Parazart #1' te spreken, anderzijds zullen ze de ruimte omdopen tot hun atelier en er zelf aan het werk zijn. Kom gerust langs om hen aan het werk te zien en/of om even van gedachten te wisselen.

Open atelierdagen:

zondag 22 maart: Peter Troucheau & Claude Dendauw
zondag 26 april: Peter Troucheau & Claude Dendauw

Telkens van 14u tot 17u

Voor 'Parazart #1' werd Peter Troucheau samen met Claude Dendauw uitgenodigd. Bij Troucheau gaat het om een 'ateliersetting' waarin zijn grafisch werk te zien is, van Dendauw zien we sculpturaal werk.

Troucheau haalde een master in de vrije grafiek aan St.-Lucas te Gent. In het echte leven is hij ondertussen kunstenaar én verpleger in een spoedinterventieteam. Hij doet shifts van 24 uur. Ontmoet miserie en ellende. Breekt binnen bij mensen op kritische kantelmomenten. Blote mensen.

Claude Dendauw volgde een opleiding grafische kunsten aan KASK in Gent en geeft les aan de kunsthumaniora in Ninove. Hier in IJsberg brengt hij een combinatie van oude en recente creaties en in situ werk. “A story of bittersweet memories of unexpected but important things that have happened in a lifetime” vat zijn werk samen en slaat op de toevallige ontmoetingen en onwillekeurige contacten die ontstaan in zijn artistieke carrière en die hebben geleid tot interessante artistieke samenwerkingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be