Aperitiefconcert met het Banjo-orkest van Menen

Aperitiefconcert met het Banjo-orkest Menen, ten voordele van projecten in Sri Lanka. Het Banjo-orkest Menen, werd opgericht eind de jaren 50 in het Sint-Aloysiuscollege te Menen, door de heer Alfons Bouckaert en bestond uit toenmalige studenten van het college. Na een stille periode van 1970 tot 2007, werd het orkest een tweede leven gegeven door een groep enthousiaste, intussen ...

Wanneer

  • zo 29 nov 20
    van 11.00 u tot 14.00 u

Prijs

€ 20,00 (Basistarief: 20,00 €)

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 22, Sijsele8340 Sijsele (Damme)

Tickets

Telefoon
0474266774
e-mail
christinegadeyne@telenet.be

Info

Aperitiefconcert met het Banjo-orkest Menen, ten voordele van projecten in Sri Lanka.
Het Banjo-orkest Menen, werd opgericht eind de jaren 50 in het Sint-Aloysiuscollege te Menen, door de heer Alfons Bouckaert en bestond uit toenmalige studenten van het college.
Na een stille periode van 1970 tot 2007, werd het orkest een tweede leven gegeven door een groep enthousiaste, intussen gepensioneerde, oud-studenten en werd het orkest intussen aangevuld met blazers en andere instrumenten. Het orkest wordt momenteel geleid door de heer Jacques Lecluyze, tevens oud-lid van het banjo-orkest.
De muziek welke gespeeld wordt, is een verzameling van toenmalige composities van vrolijke en heerlijke muziek van de stichter priester-leraar Alfons Bouckaert, alsook van recentere composities van de huidige dirigent.
Het orkest treedt regelmatig op in Vlaanderen en maakt een tweejaarlijkse concerttournee in Duitsland en Oostenrijk.
Na het optreden is er een receptie en wordt iedereen bedankt met een glaasje en fijne hapjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be