Parel van de neogotiek - Volzet

Vivenkapelle vormt een kleine gemeenschap die vanaf de middeleeuwen gegroeid is rond een kapel ter ere van Onze Lieve Vrouw. In de 19de eeuw liet een kapitaalkrachtige familie uit Brugge architect de Bethune de kapel uitbreiden tot een neogotisch complex; een kerk, een pastorie, een zusterklooster en een broederklooster, met telkens een school erbij. Vivenkapelle is een artistiek hoogstandje: ...

Wanneer

  • za 24 okt 20
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €)

Waar

naam
Kerk Vivenkapelle
adres
Bradericplein8340 Vivenkapelle

Contact

Telefoon
059/50.39.52
e-mail
oostende@vormingplus.be
website
https://www.vormingplusow.be

Info

Vivenkapelle vormt een kleine gemeenschap die vanaf de middeleeuwen gegroeid is rond een kapel ter ere van Onze Lieve Vrouw. In de 19de eeuw liet een kapitaalkrachtige familie uit Brugge architect de Bethune de kapel uitbreiden tot een neogotisch complex; een kerk, een pastorie, een zusterklooster en een broederklooster, met telkens een school erbij. Vivenkapelle is een artistiek hoogstandje: de glasramen, het houtsnijwerk, de beelden getuigen van het vakmanschap waarmee de kunstenaars en ambachtslui vol passie te werk gingen. 
Brugs stadsgids Bruno Comer is goed vertrouwd met het complex. Hij neemt je mee naar ruimtes die niet voor het publiek toegankelijk zijn. 

Begeleiders: Bruno Comer

Bron: UiTinVlaanderen.be