Waterexperimenten voor kinderen

Afspraak aan het bezoekerscentrum Dammesteenweg 2 in Damme. Doorlopend van 14 tot 16.30 uur. Deelname: gratis voor natuurpunters, niet-leden betalen 3 euro per volwassen persoon of 6 euro per gezin. Info en verplichte inschrijving op  stadswallenvandamme@natuurpunt.be. Raadpleeg in functie van coronamaatregelen steeds de website www.natuurpuntdamme.be.   Niets is voor kinderen boeiender dan ...

Wanneer

  • zo 08 aug 21
    van 14.00 u tot 16.30 u

Waar

naam
Bezoekerscentrum Natuurpunt
adres
Dammesteenweg 28340 Damme

Info

Afspraak aan het bezoekerscentrum Dammesteenweg 2 in Damme. Doorlopend van 14 tot 16.30 uur. Deelname: gratis voor natuurpunters, niet-leden betalen 3 euro per volwassen persoon of 6 euro per gezin.

Info en verplichte inschrijving op  stadswallenvandamme@natuurpunt.be. Raadpleeg in functie van coronamaatregelen steeds de website www.natuurpuntdamme.be.
 
Niets is voor kinderen boeiender dan spelen met water. Maar spelen met water kan ook inzichten meegeven over de mogelijkheden van water.  Het water in rivieren is belangrijk als transportmiddel voor schepen.  Hoe kunnen boten een sluis passeren?  Hoe worden meanderende beekjes gevormd in een vlak landschap?  Hoe werkt de automatische afvoer van oppervlaktewater in een getijdenrivier of naar de zee? Hoe verplaats je water: met een hevel, een scheprad of met een schroef van Archimedes?

Bron: UiTinVlaanderen.be