Mantelzorgcafé - Culturele voorstelling • Knokke-Heist

Eerstelijnszone Oostkust brengt mantelzorgers bij elkaar met mantelzorgcafé - de Warme Golf - maandelijks nieuw thema en andere locatie.

Wanneer

  • za 09 dec 23
    van 19.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurcentrum Knokke-Heist
adres
Maxim WIllemspad 18300 Knokke-Heist

Tickets

Telefoon
050 530 900
e-mail
mantelzorg@knokke-heist.be

Info

Culturele voorstelling: 'Vlammende Vrouwen'

Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en... ze haatten elkaar. Pers en producers smulden van de rivaliteit en de wederzijdse verwijten. In de cult horrorfilm ‘Whatever happened to Baby Jane’ (1962) zijn de twee diva's op hun retour, maar nog spat het venijn van elke scène. Maar eigenlijk waren Joan en Bette verbitterd en vervreemd van hun familie. Gaven ze alles op voor dat prachtig palmares en voor die glorie die verging? Na al die oogverblindende filmrollen rest hun de vraag: Wie zijn ze zelf?

Vlammende vrouwen is een mix van humor en horror, glitter en glamour, trots en tristesse. Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout zeilen muzikaal op de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ‘50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in Vlammende Vrouwen genadeloos in de spiegel. Naar de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die ze willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven. Naar hoe ze zich verhouden tot mannelijke energie. Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares...

De normale toegang bedraagt €18 maar als mantelzorger betaal je maar €5, daarom is het belangrijk door te geven je komt.

Wil je graag deze theatervoorstelling bijwonen? Laat dan via mantelzorg@knokke-heist.be weten dat je een ticket wil. Geef hierbij zeker jouw naam + voornaam door!

Het maandelijkse mantelzorgcafé - De Warme Golf

Het mantelzorgcafé is een maandelijkse bijeenkomst van en voor mantelzorgers in een open, huiselijke sfeer. Een kerngroep van enthousiaste mantelzorgers startten en runnen het initiatief. Alle mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De Haan, Knokke-Heist en Zuienkerke die kort- of langdurig zorgen voor een hulpbehoevend(e) familielid, kennis of buur zijn welkom. Naast ontspanning worden ook inhoudelijke thema’s behandeld samen met sprekers en experten. Tot slot kan je er nog kennismaking met andere mantelzorgers uit de regio.

Met De Warme Golf bieden de gemeentes een plaats waar mantelzorgers terecht kunnen voor praktische informatie rond mantelzorg, elkaar kunnen ontmoeten om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen

Elke maand • ander thema • andere gemeente

Meer informatie De Warme Golf

www.mantelzorghub.be/cafes/de-warme-golf

Indien interesse om het engagement van de Mantelzorgcafés mee te helpen trekken kan u voor vrijblijvende informatie terecht bij de Mantelzorgcoördinators van het Sociaal Huis in Sijsele.