Cultuurcafé @Cultuurfabriek | Spoken Word/Hiphop | Sur Scène 'CHILLOW' releas debuutplaat

De cultuurcafés hebben dit jaar het overkoepelend thema Spoken word en Hiphop. Hiermee willen we tonen dat woordkunst veel breder gaat dan enkel de klassieke, geschreven vorm van poëzie. Deze editie staan Sur Scène & CHILLOW - releas debuutplaat - op het programma. Kom langs en geniet! Chillow is een creatieveling pur sang. Aanvankelijk leek hij voorbestemd voor een professionele skate...

Wanneer

  • vr 24 feb 23
    van 21.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 228340 Sijsele

Contact

Telefoon
050 28 84 55
e-mail
beleven@damme.be

Info

De cultuurcafés hebben dit jaar het overkoepelend thema Spoken word en Hiphop. Hiermee willen we tonen dat woordkunst veel breder gaat dan enkel de klassieke, geschreven vorm van poëzie. Deze editie staan Sur Scène & CHILLOW - releas debuutplaat - op het programma. Kom langs en geniet!

Chillow is een creatieveling pur sang. Aanvankelijk leek hij voorbestemd voor een professionele skateboard-carrière maar eenmaal hiphop zijn pad kruiste kwam daar verandering in.

De afgelopen jaren bouwde Chillow eigenhandig een studio en ontplooide hij zich als creatieve duizendpoot: hij is naast producer, engineer, designer ook DJ. Hij blijft zijn spreekwoordelijke lat verleggen en met een brandende ambitie creëerde hij alvast een indrukwekkende discografie. Met als apotheose een full album met hiphop-legende 'El Da Sensei' (USA) (dat het zo maar eventjes tot 'Album Van De Week' schopte in De Morgen).

Of wat dacht je van de vele samenwerkingen met nationale helden zoals Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers)? Sinds 2017 is zijn allround audio en visual productiehuis Catharsis volledig up & running. Ook Chillow's eigen projecten vinden hier onderdak. Zo zette hij zich in 2020 op de kaart met de uiterst beloftevolle West-Vlaamse rappers Low G en Walter Ego aan z'n zijde.

In volle lockdown stortte Chillow zich uiteindelijk ook op zijn eerste echte soloplaat. Voor het eerst in zijn 'toale', het West-Vlaams: fris maar tegelijk kwetsbaar - waarin hij niets uit de weg lijkt te gaan. Zijn eerste single 'Slapeloas' werd dan ook 'song van de week' bij HUMO en zijn 2 laatste singles 'Gin Zin' en 'Tis Tid' werden gespeeld op meerdere nationale radiozenders.

Hij was er ook te gast voor enkele interviews, onder andere bij 'Wonderland' op Radio 1. Naar jaarlijkse gewoonte staan er ook in de toekomst meerdere releases op de planning. Zoals een gezamenlijk album 'Moving Targets' (met de legendarische Belgische DJ Grazzhoppa), nummers met artiesten onder zijn productiehuis en uiteraard 'Pauze' – het allereerste Chillow soloproject. Stay tuned!

Algemene info: https://www.damme.be/thema/3248/cultuurcafe-cultuurfabriek
deuren open om 20u | band om 21u | zonder reservatie
bar open na de film | Mogelijkheid om iets te drinken in de foyer