Cultuurcafé @Cultuurfabriek | Spoken Word/Hiphop | Sur Scène 'DE STEKKERBLOMMEN'

De cultuurcafés hebben dit jaar het overkoepelend thema Spoken word en Hiphop. Hiermee willen we tonen dat woordkunst veel breder gaat dan enkel de klassieke, geschreven vorm van poëzie. Deze editie staan SUR SCÈNE & DE STEKKERBLOMMEN met 'SCHERVEN' op het programma. Kom langs en geniet!

Wanneer

  • vr 27 jan 23
    van 21.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 228340 Sijsele

Contact

Telefoon
050 28 84 55

Info

Volledig aanbod Cultuurcafé @Cultuurfabriek

4x Cultuurcafé
4x Spoken Word/Hiphop
4x 'Sur Scène'

deuren open om 20u | band om 21u | zonder reservatie
bar open | Mogelijkheid om iets te drinken in de foyer

Spoken Word/Hiphop

Spoken word, slam poetry en ook heel veel songteksten van rappers, zijn een vorm van woordkunst, al dan niet gecombineerd met muziek.

Een groot aspect van deze kunstvorm is de 'performance' zelf, waarbij vaak in interactie getreden wordt met het publiek.

Met "SUR SCÈNE" houden we jullie een spiegel voor

Laat jullie meevoeren door de magie van woorden en durf jezelf herkennen in persoonlijke teksten van de artiesten.

We laten jullie zien dat de afstand van toeschouwer naar podium kleiner is dan gedacht en dat ook jij de pen kan vastnemen om de wereld te kleuren. We brengen artiest en bezoeker dichter naar elkaar toe, door ze samen op scene te zetten. Verwacht jullie aan zowel intiemere en minimalistische momenten, maar ook aan wervelende muzikale nummers die je zeker zullen weten te raken.

“SCHERVEN” door DE STEKKERBLOMMEN

Een man wordt wakker in een kamer vol scherven. Hij moet ze allemaal oprapen maar weet niet waar te beginnen. Een vuile hond klopt aan bij de hemelpoort. Twee auto's botsen frontaal en een vrouw vraagt zich af hoe je uit een dal van rommel kruipt.

De Stekkerblommen willen bewust op uw hart trappen en er daarna een uurtje mee springtouwen. Harten zijn rekbaar en je krijgt het achteraf terug om er verder mee te doen wat je wil. Ze tonen niet hoe en of je de scherven moet oprapen. Enkel dat iedereen er heeft. De elektronische muziek, harde synths en sfeerschepping van Lucy Ryan en Gerard Cornet en de fragiele gitaarlijnen van Ward Rosseel en Anton Posman vormen de scene waarop Nina Everaert haar woorden leven inblaast.

Samen zoeken ze naar de liefdesrelatie tussen woord(kunst), live muziek, rap en een vleugje theater. Heel erg bewust en een tikkeltje brutaal, maar op hun kousenvoeten trippelen De Stekkerblommen op het spanningsveld tussen fictie en werkelijkheid, als breekbare mensen tussen mysterie en maakbaarheid.