Concert | Woesten - Storm over Damme met gastmuzikant Roel Jacobus

De Nederlandstalige rockgroep Woesten uit het Meetjesland mijmert over Het Zwin en de roemrijke dagen van de stad Damme. De band doet dat met een concert, een gesprek en muzikale clash met partner-in-crime Roel Jacobus, welbekend in Damme én met enkele veelzeggende schetsen van Radio Wit Konijn-icoon Tymmy T, alias Tim Bekaert uit Ertvelde, comedian, rockzanger en dwarsligger. Teve...

Wanneer

  • vr 17 mei 24
    van 20.00 u tot 21.10 u

Prijs

€ 13,00 (Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,6 euro)

Waar

naam
Cultuurfabriek
adres
Stationsstraat 228340 Sijsele

Info

De Nederlandstalige rockgroep Woesten uit het Meetjesland mijmert over Het Zwin en de roemrijke dagen van de stad Damme. De band doet dat met een concert, een gesprek en muzikale clash met partner-in-crime Roel Jacobus, welbekend in Damme én met enkele veelzeggende schetsen van Radio Wit Konijn-icoon Tymmy T, alias Tim Bekaert uit Ertvelde, comedian, rockzanger en dwarsligger.


Tevens wordt dit dè avond waarop een release-voorstelling van de vinylplaat en boek 'Storm over Damme' plaats vindt.


***“Een verkreukeld stripalbum en wat puberale heroïek brengen het kind, de ridder, terug naar zijn jeugd. Naar het dorpse Vlaanderen van onder de kerktoren, een Vrijdagmarkt waarop ooit dagelijks 300 auto's geparkeerd stonden en Belforten die zwart zagen van het roet door smog, zowel in Brugge als in Gent. Alleen aan de Damse polders en nabij de kreken van 't vlakke Meetjesland is er weinig veranderd. Hier aan de Scinfala, de modderige zeegeul die we kennen als het Zwin, vocht de Gentse poorter Frans Ackermans een verbeten strijd. Een strijd die hem later naar alle uithoekjes van Europa bracht, een Odyssee. Dat gevecht voert het eenvoudige kind, de ridder, nog steeds. Tegen de woelige baren in, op zoek naar welvaart en vrede.”


Gastmuzikant: Roel Jacobus | Illustratie: © Michel Goessens


Praktische info en tickets zie website.