Les Guitares Magiques

Les Guitares Magiques brengt aanstekelijke akoestische muziek met een hoofdrol voor de Hawaïaanse steelguitar. In de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw was het invloedrijke instrument ook in Europa immens populair, tal van opnames zijn er getuige van.   Gijs Hollebosch ( Kris de Bruyne , Neeka , Lieven Tavernier, Olla Vogala ) en Raf “Lazy Horse” Timmermans ( Fli...

Wanneer

  • zo 10 mrt 24
    van 11.00 u tot 12.30 u

Prijs

€ 20,00 (Jongeren en studenten - 15,00 euro, -12 jaar - 12,00 euro)

Waar

naam
Stadhuis Damme
adres
Markt 18340 Damme

Info

Les Guitares Magiques brengt aanstekelijke akoestische muziek met een hoofdrol voor de Hawaïaanse steelguitar. In de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw was het invloedrijke instrument ook in Europa immens populair, tal van opnames zijn er getuige van. 


Gijs Hollebosch (Kris de Bruyne, Neeka, Lieven Tavernier, Olla Vogala) en Raf “Lazy Horse” Timmermans (Flip Kowlier, Guido Belcanto, Elmore D) worden alom geroemd als inventieve snarenwonders. Hun gemeenschappelijke passie voor lapsteels en steelguitars brengt hen samen om aan een boek te werken met transcripties van de 78-toerenplaten. Het boek ligt nog op de planken, maar samen met de uitstekende contrabassist Mathias Moors (The Fuckuleles, Stoomboot, Lenny & De Wespen) ontstaat het trio Les Guitares Magiques en brengen ze de traditie weer tot leven.


Op het repertoire staan naast Hawaïaanse originals als Kohala March ook jazz- en swingnummers en Zuid-Amerikaanse tango en walsjes, een ontdekking van verborgen melancholische en echte muziek.