Tine Lievens en Jan Varschueren

Tine Lievens: In haar kunst weeft Tine Lievens het menselijke bestaan onvermoeibaar en rusteloos samen. Haar werk is doordrenkt van ontmoetingen tussen mensen die ogenschijnlijk toevallig plaatsvinden, maar die in werkelijkheid zorgvuldig zijn vastgelegd op haar schildersdoek. Met een palet van warme natuurlijke tinten, hoofdzakelijk gevormd door het gebruik van organische pigmenten, we...

Wanneer

  • wo 17 jul 24
    van 14.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gallery 22
adres
Kerkstraat 228340 Damme

Info

Tine Lievens: In haar kunst weeft Tine Lievens het menselijke bestaan onvermoeibaar en rusteloos samen. Haar werk is doordrenkt van ontmoetingen tussen mensen die ogenschijnlijk toevallig plaatsvinden, maar die in werkelijkheid zorgvuldig zijn vastgelegd op haar schildersdoek. Met een palet van warme natuurlijke tinten, hoofdzakelijk gevormd door het gebruik van organische pigmenten, weet Lievens een atmosfeer van verbondenheid en spontaniteit te creëren. Haar composities worden verlevendigd met sprankelende acrylkleuren, waardoor de levendigheid van het menselijk bestaan en de dynamiek van ontmoetingen tot leven komen op het doek.


Jan Verschueren: Jan Verschueren transformeert schroot, terracotta en gevonden voorwerpen tot intrigerende assemblages die de verbeelding prikkelen en de grenzen van kunst verkennen. Zijn creaties zijn een samensmelting van diverse materialen en texturen, waarbij elk element een verhaal vertelt en een nieuwe betekenis krijgt binnen het geheel. Door het gebruik van onverwachte combinaties en zorgvuldig geselecteerde objecten, weet Verschueren een unieke esthetiek te creëren die zowel uitdagend als fascinerend is. Zijn werk nodigt de kijker uit om voorbij de conventionele grenzen van kunst te kijken en de schoonheid te ontdekken in het alledaagse en het vergetene.