Kayak-Bike-Run

Gemeente Beernem en stad Damme slaan met de ondersteuning van Sport Vlaanderen de handen in elkaar voor een innovatief sportevenement. Met de Kayak-Bike-Run willen we de inwoners van Beernem en Damme aan het sporten krijgen.

Deelnemen aan dit evenement is belangrijk, winnen is bijzaak! We willen een puur recreatief sportevenement organiseren, zonder tijdsregistratie, zonder klassement. Het moet een leuk sportgebeuren zijn voor iedereen en gezinnen verwelkomen we graag om deel te nemen.

Wat is Kayak-Bike-Run?

Het gaat om een recreatief sportevenement waar er drie disciplines worden beoefend. We starten met 650m Kajakken, 11km mountainbiken en 3km (duo’s) of 6km (trio’s en individueel) lopen.

Het kajak-gedeelte vindt plaats op het Kanaal Gent-Oostende, ter hoogte van ’t Boothuis en de ‘Kijkuit’ Beernem.

Het mountainbiken start aan de 'Kijkuit' en maakt grotendeels gebruik van het mountainbikeparcours van Beernem.

Het loopgedeelte zal rond de 'Kijkuit' doorgaan.

Categorieën:

  • Individueel: Je neemt de 3 verschillende sportdisciplines alleen voor je rekening.
  • Duo’s: Kajakken gebeurt in een duo-kajak waarna je samen het mountainbikegedeelte aflegt en vervolgens het loopparcours samen trotseert. Voor het loopgedeelte is de afstand voor de duo-reeks 3km.
  • Trio’s: Een team van 3 waarbij iedereen elk een sportdiscipline voor zijn rekening neemt. Ideaal als teambuilding of om als vereniging deel te nemen.

Editie 2020 werd afgelast.

Deel deze pagina