naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bekendmaking zetelverdeling Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Op basis van het resultaat van de verkiezingen voor de gemeenteraad op 14 oktober 2018 werd een berekening gemaakt voor de verdeling van de zetels in het toekomstige Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst tijdens de legislatuur 2019-2024: 5 voor CD&V+, 1 voor N-VA en 0 voor De Damse Belangen.

Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) bestaat in Damme vanaf 1 januari 2019 uit 6 leden, de voorzitter niet meegerekend. Het aantal leden van het BCSD wordt bepaald in verhouding tot het aantal zetels dat elke lijst heeft binnen de ocmw-/gemeenteraad. Dit is bepaald in het Decreet Lokaal Bestuur.

De verkozenen van de lijsten konden tot zestig dagen na de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, met andere woorden tot 13 december, verklaren dat zij zich met elkaar verbinden tot een groep van lijsten.

Ten laatste de 61ste dag na de gemeenteraadsverkiezingen - dus 14 december 2018 - dient de algemeen directeur op de gemeentelijke website bekend te maken hoeveel zetels van het bijzonder comité toekomen aan de verschillende lijsten en/of groepen van lijsten.

Gepubliceerd op vrijdag 14 december 2018