naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsaankoop elektrische auto's

In opdracht van de Vlaamse overheid organiseert Bobex een groepsaankoop voor volledig elektrische auto’s.

Een toenemend aandeel van volledig elektrische auto’s in het wagenpark kan de luchtkwaliteit verbeteren en bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

De Vlaamse overheid lanceerde daarom de campagne ‘Van Euh? Naar Aha!’ om te informeren over het marktaanbod, de milieu-impact, de actieradius van elektrische voertuigen en de beschikbare publieke laadpunten. Ook de zero-emissiepremie, de vrijstelling voor de belasting op inverkeersstelling (BIV) en de vrijstelling voor de jaarlijkse verkeersbelasting komen er aan bod.

Maar informeren alleen volstaat niet. De Vlaamse overheid wil de verkoop aan particulieren extra stimuleren met een groepsaankoop voor elektrische auto’s. Bobex selecteerde voor de groepsaankoop ‘SamenElektrisch’ vier modellen: De Peugeot iON, de Renault ZOE, de Nissan LEAF en de Hyundai KONA. Geïnteresseerden kunnen kiezen voor een testrit met een of meerdere auto’s. Ook is de aankoop mogelijk van een laadpaal voor thuis.

Particulieren kunnen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop tot 15 mei 2019. Na de inschrijving brengt Bobex je in contact met een garage uit je buurt. Informatie over de auto’s, testritten en inschrijvingen kan je vinden op www.samenelektrisch.be

 

Welk type auto’s?

Bobex maakt zich sterk dat het de beste aanbiedingen voor elektrische auto’s in deze groepsaankoop samenbrengt. Daarvoor heeft Bobex naar eigen zeggen rekening gehouden met prijs, kwaliteit, garanties, duurzaamheid en referenties. Meer komen we daarover niet te weten. Hoe is bijvoorbeeld de kwaliteit vergeleken? Daarbij rijst bijvoorbeeld ook de vraag of de kwaliteit los staat van de prijs. Is het niet normaal dat voor kwaliteit betaald moet worden?

 

Een mooie korting?

Volgens Bobex.be krijgt de koper altijd een aantrekkelijke groepskorting. Niet onverwacht zien we dat de korting toeneemt met de leeftijd van het model. Een terechte vraag is of de groepskorting hoger is dan de korting die je zelf zou kunnen bedingen. Het antwoord is (meer dan waarschijnlijk) nee. We geven daarover meer info per model.

Particulieren krijgen bovendien van de Vlaamse overheid een premie voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto. De auto moet ingeschreven zijn voor eind 2019 en dat kan pas na levering. De Vlaamse ombudsman maakt zich zorgen dat het bedrag dat beschikbaar is voor premies ontoereikend zal zijn. De Vlaamse minister voor energie relativeerde het mogelijke probleem omdat het grote aantal inschrijvingen voor de groepsaankoop nog niet betekent dat er evenveel auto’s verkocht worden. Toch is het een feit dat de minister het premiebedrag kan verlagen als het beschikbare bedrag voor premies voortijdig dreigt op te raken. Wacht dus niet te lang af als je nog kans wil maken op de hoogste premie.

 

De vier modellen

Op www.samenelektrisch.be krijg je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van elke auto. Maar de info had uitgebreider mogen zijn over zaken die in het bijzonder voor elektrische auto’s belangrijk zijn.

Daarom stellen we de vier auto’s verder aan jou voor in een apart artikel.

Gepubliceerd op donderdag 31 januari 2019
samen elektrisch

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina