naar top

Een grens van krokussen #dodendraadkrokus

De grens tussen Nederland en België zal dit voorjaar letterlijk te zien zijn als een lint van witte krokussen. Dit door de campagne De dodendraad leeft waaraan ook Stad Damme participeert. Via #dodendraadkrokus op sociale media kan iedereen dan weer het verhaal van de draad levendig houden.

In het najaar van 2018 sloegen Belgische en Nederlandse grensgemeenten de handen in elkaar om langs het traject van de dodendraad zo’n 200.000 witte krokussen te planten, van aan het drielandenpunt tot een de kust. Ze kregen daarbij de hulp van 3.100 schoolkinderen en vrijwilligers. Dit krokuslint vormt een blijvende herinnering aan de dodendraad.

De dodendraad was een elektrische grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog op de Belgisch-Nederlandse grens. De draad werd door de Duitse bezetter neergezet om Belgische oorlogsvrijwilligers, vluchtelingen, spionnen, Duitse deserteurs en smokkelaars tegen te houden. In 2018 was het 100 jaar geleden dat, na de Wapenstilstand, de dodendraad werd afgebroken.

Het is nu wachten tot de krokussen ontluiken en zich in al hun pracht in het grenslandschap tonen. Een aantal deelnemende grensgemeenten uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen roepen scholen alvast op om de mooiste foto van de bloeiende krokussen te maken.

#dodendraadkrokus

We lanceren de hashtag #dodendraadkrokus op sociale media. Iedereen die de bloeiende krokussen spot, fotografeert, filmt en deelt, werkt zo mee aan het virale verhaal van De dodendraad leeft en het krokuslint.

Er loopt ook nog een fotowedstrijd voor de scholen. 

Gepubliceerd op woensdag 20 februari 2019
Foto krokus

Openingsuren & contact

BKO Stekelbees

adres
Brouwerijstraat 48340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 35 84 56 - 0476 50 89 57
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina