naar top

Vissersstraat en Kasteelstraat onderbroken vanaf maandag 4 maart

De vernieuwing van de Vissersstraat en Kasteelstraat in Moerkerke-centrum start op maandag 4 maart. Beide straten zullen onderbroken zijn. De handelaars blijven vlot bereikbaar. Lees hier alles over de tijdelijke verkeers- en andere maatregelen.

De aannemer start op 4 maart op het kruispunt van de Vissersstraat met de Kasteelstraat. Daar wordt ook aan de riolering gewerkt.

Omleiding

De omleiding voor doorgaand verkeer loopt via de Middelburgsesteenweg en Leopoldsvaart-Oost en omgekeerd.

Lokaal verkeer

Om de hinder voor de bewoners van het centrum te beperken, wordt de rijrichting in de Algonquinstraat tijdelijk omgedraaid. Hierdoor is de Nieuwdorpstraat direct bereikbaar vanaf Molentjesbrug.

De Oude Pastoriestraat zal tijdelijk bereikbaar zijn via het Boogschutterspad.

Fietsers en voetgangers

De aannemer zal al het mogelijke doen om voetgangers (en fietsers met hun tweewieler aan de hand) veilig de werken te laten passeren. Let wel, er wordt van gevel tot gevel gewerkt. Dus ook de voetpaden worden opgebroken.

Handelszaken

Alle handelszaken en ondernemers binnen de werfzone blijven altijd te voet bereikbaar. Parkeren blijft altijd mogelijk in de directe omgeving. De private parkings van Bobo’s Land en het Kasteel van Moerkerke blijven, met uitzondering van enkele dagen, tijdens de werken toegankelijk.

De Lijn

De Lijn zal de haltes Plaats en Nieuw Dorp niet bedienen.

De halte kruispunt richting Den Hoorn wordt tijdelijk verplaatst naar de Middelburgsesteenweg.  

School

De Vrije Basisschool Moerkerke bevindt zich tijdens de werken in een doodlopend deel van de Vissersstraat. We vragen de ouders om de leerlingen met de fiets naar school te brengen. Voor de verkeersveiligheid aan de schoolpoort vragen we aan iedereen die met de auto komt, om buiten de doodlopende straat te parkeren en het laatste stukje te voet af te leggen. Zo vermijden we dat auto’s tussen de fietsende kinderen moeten manoeuvreren om te keren.

Huisvuil

De huisvuilophaalwagen zal de woningen binnen de werfzone niet kunnen bedienen. Er staan aan de rand, op een bereikbare plaats voor de vrachtwagen, afvalophaalpunt-bordjes. Het afval mag er op reglementaire wijze geplaatst worden vanaf 19 uur daags voor de ophaling.

 

Wegenwerken zonder hinder bestaat niet. We doen er samen met de aannemer alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Mocht u suggesties hebben om de hinder nog meer te beperken, dan vernemen we die graag via www.damme.be/melding. We danken u bij voorbaat voor uw begrip.

Meer informatie: www.damme.be/werkenmoerkerke

 
Gepubliceerd op woensdag 27 februari 2019