naar top

Damme/Beernem e-mobiel

Wil je graag eens zelf rijden met een elektrische auto of motor? Grijp nu je kans!

De succesvolle belevingsdag 2018 in Beernem smeekte om een vervolg. Damme en Beernem slaan weer de handen in elkaar en organiseren opnieuw een dag waarop je gratis en zonder verplichtingen kennis kan maken met de auto/motor van de toekomst.

Wanneer?

Zaterdag 22 juni van 13 tot 17 uur.

Waar?

Parkeerplaats van het sportpark in de Vissersstraat, Moerkerke.

Wat?

Je neemt zelf plaats achter het stuur van een volledig elektrische auto voor een proefrit van 5 tot 10 kilometer. De autohandelaar geeft uitleg vanop de passagierszetel.

Partner en/of kinderen kunnen mee op de achterbank.

Heb je ervaring met motorrijden? Dan kan je een ritje maken met een elektrische motor.

Welke merken?

Een uitgebreid aanbod van 100 procent elektrische auto’s staat klaar. Volgende merken zijn present met één of meerdere modellen: Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, Nissan, Renault, Smart en Volkswagen. Er zijn ook elektrische motoren.

Hoe?

Je kan vanaf 12.30 uur inschrijven voor een of meerdere autoritten. De eerste ritten starten om 13 uur en daarna om het half uur. Je kan een tweede en derde rit maken maar niet aansluitend op de vorige rit.

Inschrijven is niet nodig voor een ritje met de motor.

Infosessies

Tussen twee proefritten door kan je een korte infosessie bijwonen. Om de twintig minuten start een nieuwe infosessie met PowerPoint presentatie. In elke nieuwe sessie krijg je een antwoord op een andere praktische vraag over elektrisch autorijden of laden. In de volgende editie (mei) van Energie&Premies verschijnt het lijstje met de vragen en het uur waarop ze aan bod komen.

Wil je liever het verhaal in één keer horen? Ook dat kan. Op dinsdag 4 juni 2019 om 20 uur bij Vormingplus, Sint-Pieterkerklaan 5, 8000 Brugge. Vooraf inschrijven doe je hier

Waarom promoten we elektrisch rijden?

Elektrische voertuigen leveren uitstekende prestaties. Elektrisch rijden betekent plezier zonder emissies.

We moeten dringend af van onze verslaving aan fossiele energie zoals benzine en diesel, anders loopt de verstoring van het klimaat verder uit de hand. Als we gaan rijden op stroom zal ook de luchtkwaliteit verbeteren. Elektrisch rijden heeft dus grote voordelen voor de gezondheid, zeker van kwetsbare groepen zoals kinderen.

 

 

 

Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2019
tekening el auto

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina