naar top

Een elektrische auto? Weg met de vooroordelen!

Je denkt aan een nieuwe auto? Maar wat kies je? Benzine, diesel, hybride of misschien volledig elektrisch? Met een elektrische auto kan je straks zeker nog een lage-emissiezone in. Maar veel mensen hebben nog twijfels. Hoe krijg je objectieve en betrouwbare informatie?

Een gesprek tussen een twijfelende klant en een verkoper:

 

Klant: Een elektrische auto is veel te duur.

Verkoper: De aanschaf van een nieuwe elektrische auto kost inderdaad meer, zelfs als je rekening houdt met de aankooppremie en de fiscale voordelen. Maar ermee rijden is veel goedkoper. Elektrisch rijden is voordelig als je jaarlijks vrij veel kilometers aflegt.

 

Klant: Alleen met de duurste elektrische auto kan je ver genoeg rijden.

Verkoper: Sommige nieuwe middenklasse auto’s halen minstens evenveel kilometers tussen twee laadbeurten als de duurste (maar zwaardere) modellen. Je laadt een elektrische auto thuis op als dat kan. Maar bij een verre rit kan je op veel bestemmingen bijladen aan een publieke laadpaal. Of je kan onderweg terecht bij een snellader.

 

Klant: Maar er zijn veel te weinig laadpalen.

Verkoper: In verhouding tot het aantal elektrische auto’s op de weg zijn er in Vlaanderen veel laadpalen. In Nederland zijn er meer laadpalen maar ook meer elektrische auto’s en veel meer risico dat de laadpaal al bezet is.

 

In dit (fictieve) gesprek heeft de klant het geluk dat de verkoper graag een elektrische auto aan de man wil brengen. Dat schijnt in de echte wereld niet altijd het geval te zijn. Je haalt dus best ook je informatie bij een onafhankelijke bron.

Wil je weten waarop je maar beter let als je een elektrische auto kiest? De auteur van deze Nieuwsbrief vertelt op dinsdag 4 juni om 20 uur alles wat je moet weten. Kom dus naar Vormingplus, Sint-Pieterkerklaan 5, 8000 Brugge. Vooraf inschrijven doe je hier.

Tijdens onze belevingsdag ‘elektrisch rijden’ op zaterdag 22 juni kan je tussen twee proefritten korte infosessies bijwonen. Om de twintig minuten start een nieuwe infosessie met PowerPoint presentatie. In elke nieuwe sessie krijg je een antwoord op een andere praktische vraag over elektrisch autorijden of laden.

 

 

 

 

Gepubliceerd op maandag 20 mei 2019
elektrische wagen symbool

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina