naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De elektrische auto komt. Zorg dat je er klaar voor bent.

De elektrische auto komt. Je kan je maar beter nu al voorbereiden, zelfs al plan je nog geen aankoop. Bij de overstap naar elektrisch rijden moet je namelijk keuzes maken waar je nog niet bij hebt stil gestaan. Wij bieden deze broodnodige info.

De doorbraak van de elektrische auto staat voor de deur. De  belangrijkste reden daarvoor is vrij eenvoudig: de autobouwers zijn binnenkort gedwongen meer  elektrische auto’s te verkopen. Zo kunnen ze namelijk hoge boetes te vermijden. De gemiddelde CO2-uitstoot van alle auto's die ze in een jaar verkopen in Europa moet vanaf 2021 voldoen aan de verscherpte Europese doelstellingen. Die doelstellingen worden bovendien nog strenger. In 2025 moet de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s gemiddeld al 15 procent lager liggen dan in 2021. In 2030 moet de uitstoot 37,5 procent lager zijn dan in 2021.

 

Daarom komen er de volgende maanden en jaren heel wat nieuwe elektrische modellen op de markt. Die zullen aantrekkelijk moeten zijn voor een groot aantal kopers.

 

Maar wie maakt de autokoper warm voor de overstap?

De Vlaamse overheid met een kort  filmpje ?

 

Of de autobouwers?

Volkswagen, de grootste autobouwer ter wereld, is gestart een campagne van ongeveer 50 miljoen euro om zijn toekomstige elektrische modellen (de I.D. reeks) te promoten.  Volkswagen concentreert de marketinginspanningen vooral op landen waar de grootste toename van e-auto’s wordt verwacht. Helaas zijn wij daar niet bij.

 

Gelukkig zetten Damme en Beernem de elektrische auto in de kijker.  Op zaterdag 22 juni tussen 13 en 17 uur kan je proefritten maken met de nieuwste elektrische auto’s. Je vertrekt voor een rit op de weg vanaf de parkeerplaats bij het sportpark in de Vissersstaat in Moerkerke.

 

Maar ook onafhankelijke en praktische info vinden we heel belangrijk. Veel mensen hebben nog altijd een negatief beeld op van elektrische auto’s. Je kent het wel:  ze zijn te duur, hebben te weinig actieradius en er zijn geen publieke laadpalen. Is dat vandaag nog altijd de realiteit of zijn het achterhaalde vooroordelen? En hoe maak je straks een keuze uit het ruime aanbod?  Je kan het horen op dinsdag 4 juni 2019 om 20 uur bij Vormingplus, Sint-Pieterkerklaan 5, 8000 Brugge. Vooraf inschrijven via  https://www.vormingplus-brugge.be/een-elektrische-auto-iets-voor-jou

  

Wil je meer weten over de belevingsdag elektrisch rijden op 22 juni? Klik dan hier onderaan op ons vorige nieuwsbericht. 

 
 
   
 
 

Nieuws

 
 
   

Damme e-mobiel

30-04-2019 Elektrisch rijden is de toekomst. De volgende maanden en jaren komen heel wat nieuwe elektrische modellen op de markt. Wil je graag eens zelf rijden met een elektrische auto of motor? Grijp nu je kans! Lees meer
 
 
Alle nieuws
 
 
   

 

 

Gepubliceerd op maandag 27 mei 2019
auto

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina