naar top

Legeweg onderbroken voor alle verkeer vanaf 5 augustus

Voor het ondergronds brengen van een bestaande hoogspanningslijn zal de Legeweg tussen Wonderjaar en de grens met Sint-Kruis onderbroken zijn voor alle verkeer (ook fietsverkeer) vanaf 5 augustus tot eind december 2019. Het verkeer kan omrijden via Wonderjaar, Weststraat en Moerkerkesteenweg.

Elia laat over de hele breedte van de weg een sleuf graven om er de kabels voor de hoogspanning in te leggen. Om de Vivensteenweg te kruisen, wordt gewerkt met een gestuurde boring. Het verkeer op de Vivensteenweg zal geen hinder ondervinden. 

Grondgebied Brugge

De werken gaan verder op het grondgebied Brugge. Daar wordt gelijktijdig de Aardenburgsesteenweg onderbroken vanaf de grens met Vivenkapelle tot aan het kruispunt met de Gemene Weideweg-Noord (Kasteeldomein Rooyghem)

Fietsers

Fietsers moeten ook de omleiding volgen. Via Wonderjaar kunnen ze de Legeweg bereiken. Zo kunnen ze het smalste stuk fietspad langs de Weststraat vermijden. 

Werfzone

Het is voor fietsers en gemotoriseerd verkeer verboden om over de tijdelijke werfweg met rijplaten te rijden. Deze weg is voorbehouden voor werfverkeer. 

 
Gepubliceerd op donderdag 01 augustus 2019
plan werfzone Elia

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina