naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Met deze elektrische auto's kan je rijden op 22 juni!

Damme en Beernem organiseren op zaterdagnamiddag 22 juni een evenement waarop je kunt ervaren hoe opwindend en comfortabel elektrisch rijden is. Mis dit niet! De ene elektrische auto is de andere niet. Test en vergelijk!

Op het programma

We werken samen met verdelers uit de streek. Op de parkeerplaats van het sportpark in de Vissersstraat staan zestien verschillende elektrische automodellen klaar waarmee je een ritje mag maken in de buurt. Iemand van het garagebedrijf rijdt mee. Je krijgt er natuurlijk ook alle uitleg over de auto. Sommige verdelers brengen meer dan één exemplaar mee van een model.

Je kunt ook rijden – zonder begeleiding – met elektrische motorfietsen.

 

Welke auto’s kan je ontdekken?

BMW komt met de vinnige en originele i3. De koolstofvezel in het koetswerk zorgt voor een laag gewicht. Deze auto kreeg onlangs een grotere batterij van 42 kWh voor meer actieradius.

Hyundai is present met de IONIQ Electric en met de nieuwe KONA Electric. De zuinigheid van de IONIQ is legendarisch. Later dit jaar krijgt deze auto een grotere batterij van 38 kWh. De KONA Electric 64 kWh biedt een actieradius die sommige duurdere modellen hem benijden. Je kan deze auto ook bestellen met een kleinere batterij van 39 kWh.

Bij Kia kan je rijden met de nieuwe e-Niro. Deze SUV is wat groter dan de Hyundai KONA maar de batterijen en de aandrijving zijn dezelfde.

Nissan is er met de succesvolle Leaf. Ook de Evalia is van de partij. Juist zoals de Leaf heeft deze ‘bestelwagen voor personenvervoer’ een 40 kWh batterij. Sinds kort is er ook een Leaf e+ met een batterij van 62 kWh voor een nog grotere actieradius.

De Renault ZOE is klein maar heeft een batterij van 41 kWh en dus een behoorlijk grote actieradius. De ZOE kan over drie fasen laden. Daardoor kan je hem aan veel publieke laadpalen vrij snel opladen. Ook de Kangoo Z.E. is van de partij, in de versie bestelwagen en in de versie met 5 plaatsen.

De Smart EQ fortwo komt in zijn gewone uitvoering en als cabrio. Je kan ook rijden met de Smart EQ forfour.

Een Volkswagen e-Golf hoeft geen voorstelling. Ook het stadswagentje E-up is er, tot nu toe heeft het autootje een beperkt rijbereik maar dat zou veranderen.

Je kan ook nog rijden met twee indrukwekkende SUV’s uit het premiumsegment: de Jaguar I-pace en de Audi e-tron die in Vorst van de band rolt.

 

Infosessies

Als je voor het eerst rijdt met een elektrische auto dan val je meteen voor zijn soepelheid en stilte. Maar bij je keuze moet je met meer en andere zaken rekening houden dan bij een gewone auto. Daarom kan je verschillende korte infosessies bijwonen waarin je antwoord krijgt op allerlei praktische vragen.

 

Praktisch

Zaterdag 22 juni op de parkeerplaats bij het sportpark en het administratief centrum in de Vissersstraat in Moerkerke.

Inschrijven voor de ritten met elektrische auto’s kan vanaf 12.30 uur. Voor een rit met een motorfiets moet je niet inschrijven. Ervaring is wel nodig.

Ritten op de openbare weg van 13 uur tot 17 uur. Start op de parkeerplaats.

Infosessies in het administratief centrum tussen 13 en 17 uur.

Deelname is gratis. Aan de bar in de sportzaal kan je terecht voor een drankje.

 

 

 

Gepubliceerd op vrijdag 07 juni 2019
elektroauto laden

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina