naar top

Werken Damse Vaart

De Vlaamse Waterweg vernieuwt de rijbaan van de Damse Vaart-Zuid tussen Damme-centrum en Sifon en de fietspaden van de Damse Vaart-Zuid en -Oost van Damme-centrum tot Hoeke.

De werken aan de Damse Vaart worden uitgevoerd in opdracht van De Vlaamse Waterweg

De Damse Vaart-Zuid zal zijn afgesloten voor doorgaand verkeer van 3 juni tot en met 30 augustus. De aannemer zal erover waken dat de bewoners hun woning zo vlot mogelijk kunnen bereiken. 

Ter hoogte van de Sifon zullen de fietsers op het jaagpad van het Schipdonkkanaal moeten afstappen. Ook daar wordt de rijweg vernieuwd. Er zullen tijdelijk rijplaten worden gelegd.

Voor de werken aan de Damse Vaart-Oost wordt de rijweg enkele dagen voor doorgaand verkeer afgesloten tussen 23 en 27 september 2019. Tussen 17 en 7.30 uur zijn er geen belemmeringen op de rijweg MAAR er zullen onmiddellijk naast de rijweg diepe putten liggen. Daar is kruisen niet mogelijk. 
Het fietspad zal onderbroken zijn van 2 september tot en met 4 oktober 2019.

Er worden voor het doorgaand verkeer omleidingen bewegwijzerd.

Omleiding 17 juni - 30 augustus

  • De omleiding voor de werken aan de Damse Vaart-Zuid verloopt via de Leopoldsvaart-Oost, de Oude Sluissedijk en de Kerkstraat.
    Fietsers kunnen gebruik maken van de Damse Vaart-West. Ter hoogte van Sifon moeten de fietsers afstappen. 

Omleiding 23 - 27 september

  • Tijdens de week van 23 september 2019 zal de aannemer werken pal naast de rijweg van de Damse Vaart-Oost. Hiervoor zal deze weg overdag enkele dagen worden afgesloten voor het doorgaand verkeer. De woningen en zaken langs de Damse Vaart-Oost zullen bereikbaar blijven. 

Huisvuilophaling

De huisvuilophaalwagen zal tijdens de werken niet elke woning afzonderlijk kunnen bedienen. We vragen om op ophaaldagen het huisvuil vanaf 7 uur aan te bieden bij de ‘afvalpunt’-bordjes aan de rand van de werfzone of op een voor de huisvuilophaalwagen bereikbare nabijgelegen plaats.

Er staan afvalpunten:

  • In het steegje aan de Sint-Pietershoeve
  • aan het kruispunt met de Speystraat
  • aan de Sifon (nabij de Damse Vaart-West)
 
Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019