naar top

Werken Dammesteenweg

Samen met het provinciebestuur en de Vlaamse Landmaatschappij zal Stad Damme de toegang tot Damme-centrum vanuit de Dammesteenweg vernieuwen. er komt onder meer een vrijliggend fietspad. De werken starten op 5 augustus 2019 en zullen tot maart 2020 duren.

Door het herstel van de historische stadswallen zal bij het binnenrijden van Damme een poorteffect ontstaan. Er komt een nieuw vrijliggend fietspad tussen de Pompestraat en het centrum. 

Bereikbaarheid

1e fase

Het autoverkeer in de Dammesteenweg blijft toegelaten in de eerste fase. Die start om 5 augustus en eindigt op 30 september. Het verkeer zal afwisselend, geregeld door verkeerslichten, de werfzone(s) kunnen passeren. 

Fietsers zullen tijdelijk op de rijweg moeten rijden.

2e fase

Op 1 oktober start de tweede fase. Deze moet ten laatste op 15 maart beëindigd zijn.

Autoverkeer

Het doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via Koolkerke en Sint-Kruis (Koolkerkesteenweg, Koolkerksesteenweg, Brugsesteenweg, Jules van Praetstraat en  Damse Vaart-Zuid. 

Het zwaar verkeer (+10 ton) wordt omgeleid: 

  • komende van Sijsele richting Dudzele of de kust: via Oude Sluissedijk, Vredestraat naar N49/A11 en zo naar Knokke-Heist en Dudzele;
  • komende van Dudzele of de kust richting Sijsele: via de Koolkerkesteenweg, Bruggesteenweg, Van Praetstraat en Noorweegse Kaai naar R30 (Buiten kazernevest) naar N9 Maalse Steenweg.

Restaurant De Kleine Rietgans blijft bereikbaar vanaf de Koolkerkesteenweg.

Fietsverkeer

Het fietsverkeer kan omrijden via de Damse Vaart-West en Romboutswervedijk.
Opgelet van 19 tot en met 23 december 2019 is het kruispunt Dammesteenweg/Dammebrug/Damse Vaart-West onderbroken voor fietsverkeer. Omrijden kan via de Damse Vaart-Zuid. 

De Lijn

De bussen van De Lijn zullen een omleiding volgen. Een aantal haltes zullen niet worden bediend. Meer info aan de bushaltes of op www.delijn.be

huisvuilophaling

De huisvuilophaalwagen zal tijdens de werken niet elke woning afzonderlijk kunnen bedienen. We vragen om op ophaaldagen het huisvuil vanaf 7 uur aan te bieden aan het kruispunt van de Dammesteenweg en de Damse Vaart-Zuid of aan het kruispunt Dammesteenweg Pompestraat.  

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019