naar top

Fietsers krijgen meer plaats in de Stationsstraat

Het stadsbestuur wil de traagste weggebruikers richting de Cultuurfabriek, OC Rostune, de scholen en jeugdhuis Loco beter beschermen en wil meer mensen aanzetten om de fiets te gebruiken. Daarom wordt een deel van de Stationsstraat vanaf september een fietsstraat. Het gaat om een pilootproject.

De fietsstraat zal beginnen aan de Dorpsstraat en eindigen ter hoogte van de spoorwegbedding. Het stadsbestuur zal de fietsstraat na zes maanden evalueren en eventueel bijsturen. 

Een fietsstraat is een weg waar specifieke gedragsregels gelden voor fietsers maar waar motorvoertuigen zijn toegelaten. In een fietsstraat mogen fietsers de helft van de rijbaan innemen of zelfs volledig als het een straat met eenrichtingsverkeer is. Gemotoriseerde voertuigen mogen er de fietsers niet inhalen. De maximumsnelheid is 30 kilometer per uur.

Het begin en het einde van een fietsstraat wordt aangeduid met een verkeersbord. Op het wegdek kunnen extra markeringen worden aangebracht.

Infomoment

Het stadsbestuur organiseert op dinsdag 20 augustus 2019 om 20 uur in de Cultuurfabriek een infomoment over het principe van de fietsstraat en de motivering om deze in te voeren. 
 
Gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2019
Verkeersbord fietsstraat

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina