naar top

Bedank voorbeeldige chauffeurs (control cruisers) met een bord aan je raam.

Je kent ze wel, de chauffeurs die straten onveilig maken door overdreven snelheid. Ook Damme heeft er last van. Maar gelukkig zijn er mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden. Zij krijgen nu een eigen woord: ‘Control Cruiser’. En iedereen die wil, krijgt nu de kans om ze te bedanken.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) werkte een campagne uit om de control cruisers te bedanken. Ze ontwierp affiches en V-gevelborden met de boodschap: 'Control cruiser bedankt om relax te rijden'. Iedereen kan in oktober zo'n bord aan zijn raam hangen. 

Wil jij een bord aan je raam hangen? 

Vul het online formulier in en we leggen een persoonlijk exemplaar voor je klaar in het administratief centrum in Moerkerke, de Cultuurfabriek of de bib in Sijsele of in Huyze de Grote Sterre in Damme. We hebben 100 borden ter beschikking. 

Control cruiser

De nieuwe term Control Cruiser kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de Control Cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Meer info op www.beloofd.be

 
Gepubliceerd op maandag 30 september 2019
Raambord Control cruiser

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina