naar top

Hoplr start in Damme

Foto’s bekijken doen we tegenwoordig op Instagram. Facebook brengt de wereld in huis. Onze mening delen we op Twitter. Om te chatten met vrienden en familie gebruiken we Messenger en WhatsApp. En nu kunnen we ook onze buren leren kennen. Het buurtgerichte sociale netwerk Hoplr start ook in Damme.

Hoplr kunt u gebruiken om in contact te komen met uw buren. De initiatiefnemers merkten op dat we steeds minder op straat leven en elkaar minder snel leren kennen. Hoplr maakt net dat eenvoudiger. Door buren online bijeen te brengen, creëert het echte lokale ontmoetingen.

Drie doelstellingen

Het sociale netwerk waarop u alleen mag aansluiten met uw echte naam en als u in de buurt woont, heeft verschillende doelstellingen. Het is een manier om uw buren te leren kennen. U kunt er uw buren begroeten en laten weten wie u bent en wat u doet. Zo ontdekt u wie in uw buurt woont. U kunt er oproepen plaatsen of vragen stellen aan uw buren. Kent iemand een loodgieter? Heeft iemand uw kat gezien? Kan iemand een ladder lenen? Hoplr laat toe om activiteiten aan te kondigen. Zo versterkt het de lokale verenigingen. Het kan ook bijdragen om een buurt veiliger te maken of te houden. De stad kan via Hoplr informatie verspreiden en naar de mening van de buurt peilen. Hoplr is reclamevrij.

Eenvoudig aansluiten

In de week van 9 december verspreidt Hoplr een brief in Damme. Op de brief staat een unieke code. Die geeft toegang tot uw buurtnetwerk. Als u eenmaal geregistreerd bent via smartphone of website, kunt u berichten lezen en met uw buren in dialoog gaan. De stadsdiensten kunnen berichten plaatsen maar kunnen niet lezen wat de buren met elkaar delen. Ook andere buurten kunnen niet meekijken.

Infomoment

Hoplr organiseert op 16 december om 19 uur in het Broederklooster in Vivenkapelle (Bradericplein 22) een infomoment om op al uw vragen te antwoorden. 

Info

www.hoplr.com

Gepubliceerd op vrijdag 29 november 2019
Advertentie Hoplr

Openingsuren & contact

Communicatie & dienstverlening

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina