naar top

Word partner van de European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een Europese gehandicaptenkaart waarmee personen met een handicap voordelen kunnen genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. Stad Damme biedt reeds voordelen aan maar ook u als ondernemer of organisator van evenementen kunt mee op de kar springen.

Doel

De European Disability Card (EDC) wil de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij bevorderen. De Europese Commissie heeft de opstart van deze gehandicaptenkaart mee gefinancierd en ze wordt momenteel aanvaard in 8 Europese landen.

Recht en voordelen

Iedereen die erkend is als persoon met een handicap door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) of door de FOD Sociale Zekerheid, kan de gehandicaptenkaart aanvragen. De kaart is strikt persoonlijk en volledig gratis. Wie een EDC kaart heeft kan genieten van diverse kortingen zoals vermindering op ticketprijzen van voorstellingen en musea, maar ook van voorbehouden plaatsen op evenementen.

Stad Damme

Houders van een EDC kunnen met ingang van het theaterseizoen 2019-2020 bij Stad Damme genieten van een korting van 3 euro op de ticketprijs van voorstellingen in de Cultuurfabriek. U vindt hierover meer informatie op onze stadswebsite.

Word partner van het project

Wanneer u diensten verleent op het vlak van cultuur, sport of vrijetijdsbesteding, dan kunt u zich aansluiten bij dit project. U vergroot het positieve imago van uw onderneming of organisatie op vlak van de inclusie van personen met een handicap en u krijgt meer bekendheid in België en de andere Europese landen. U mag zich dan immers registreren op de Europese website van het project. U kunt zich aanmelden via deze link.

Meer informatie

U vindt meer informatie over dit initiatief op de website van de European Disability Card en op de website van de FOD Sociale Zekerheid.

Gepubliceerd op donderdag 05 december 2019
European Disability Card

Openingsuren & contact

Dienst Sociale zaken

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina