naar top

Start Ruilboetiek Sijsele

Op 10 januari start Ruilboetiek Sijsele op. Het doel van het project is recycleren en milieubewuster omgaan met kindergerief. Door te ruilen kan goede kledij, babygerief, klein speelgoed, bad-, bed-, school en sportgerief, enz. een nieuwe thuis vinden. De stad en het OCMW ondersteunen het project.

Ruilboetiek Sijsele: Hergebruiken is consuminderen

Twee vriendinnen met een hart voor hergebruik starten op 10 januari 2020 de Ruilboetiek Sijsele op. Het doel van het project is recycleren en milieubewuster omgaan met kindergerief. Door te ruilen kan goede kledij, babygerief, klein speelgoed, bad-, bed-, school en sportgerief, enz. een nieuwe thuis vinden in plaats van in de container te verdwijnen.

Elk gezin dat op zoek is naar leuke, nette en goede spullen voor kinderen van 0 tot 16 jaar kan vanaf 10 januari 2020 in de Ruilboetiek terecht. Dat kan elke vrijdag tussen 14 en 17 uur. Wie spullen binnenbrengt ontvangt stempels op zijn kaart. De stempels kunnen geruild worden tegen nieuwe spullen.

De ruilboetiek is nog op zoek naar kledingrekken op wielen, plastiek bakken en kleine kleerhangers.

De initiatiefnemers Ingrid Defraeye en Vera Defoor werken voor het project samen met Oranje Sijsele en het Sociaal Huis. De Ruilboetiek wordt gesteund door het Huis van het Kind, OCMW Damme en Stad Damme.

Elke vrijdag van 10 januari 2020 van 14 tot 17 uur in het Huis van Oranje aan de Brouwerijstraat 5 in Sijsele. 

Gepubliceerd op donderdag 02 januari 2020