naar top

Ook Damme steunt Tournée Minérale

Op 1 februari gaat Tournée Minérale van start. Stad Damme daagt dit jaar haar inwoners uit om samen mee te doen met de Tournée. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in en zeg een maand lang 'nee' tegen alcohol.

Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe 'Tournée Minérale'. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand 'nee' te zeggen tegen alcohol.

Op je gezondheid

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico's verbonden aan alcohol en niet alleen voor de problematische gebruikers. Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt aan een gezonder gewicht,… Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Een maand zonder alcohol

Stad Damme daagt haar inwoners uit om mee te doen met de Tournée. Je kan elkaar aanmoedigen, ervaringen vergelijken en ideeën voor alternatieven uitwisselen. Zo wordt de uitdaging niet alleen makkelijker maar ook leuker. 

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2020 geen alcohol. Je zal zien dat je je ook zonder perfect kan amuseren. Schrijf je snel in via deze link. Samen staan we sterk!

Gepubliceerd op donderdag 30 januari 2020
Tournée Minérale

Openingsuren & contact

Dienst Sociale zaken

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina