naar top

Recht op Hinderpremie ten gevolge van Corona

Voor veel bedrijven is er een ernstige impact door de verspreiding van het Corona virus. De overheid besliste om, net als bij hinder door openbare werken, een Hinderpremie te voorzien voor ondernemingen en zelfstandigen die getroffen worden door de coronamaatregelen.

Maatregelen om bedrijven te ondersteunen

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits nam extra maatregelen voor de Vlaamse bedrijven die in financiële moeilijkheden geraken naar aanleiding van de coronacrisis. Het gaat onder andere om crisiswaarborgen voor overbruggingskredieten voor bedrijven die hun schulden door de coronacrisis niet kunnen betalen, het betrekken van de banken bij het overleg en een premie voor ondernemingen en zelfstandigen die getroffen worden door de coronamaatregelen.

Reeds beslist

De Vlaamse regering trekt 100 miljoen euro uit voor crisiswaarborgen. Daarnaast kunnen bedrijven onder bepaalde voorwaarden een Hinderpremie aanvragen.

Maatregelen in onderzoek

Er is formeel gevraagd aan Febelfin naar een nieuw bankenoverleg. De regering onderzoekt ook de mogelijkheden voor een schaderegeling voor getroffen ondernemers die bijvoorbeeld werken met bederfbare producten of seizoenwaren, of in de toeristische sector.

Meer informatie

Omdat de informatie over Corona en de maatregelen errond volop in beweging zijn en steeds opnieuw aangepast worden, verwijzen wij u door naar de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voor de meeste recente informatie. Bij het item “Hinderpremie mogelijk” kunt u uw e-mailadres achterlaten wanneer u informatie over de Hinderpremie per e-mail wilt ontvangen.

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020