naar top

Proefopstelling eenrichtingsverkeer in Vissersstraat op 20 april van start

Op 20 april start een proefopstelling met eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer in de Vissersstraat tussen de Middelburgsesteenweg en de Kasteelstraat. De toegelaten richting zal zijn van de Kasteelstraat naar de Middelburgsesteenweg. De proefopstelling gaat het definitief ontwerp vooraf.

Het stadsbestuur is al geruime tijd op zoek naar een passend ontwerp voor de vernieuwing van het deel van de Vissersstraat tussen de Kasteelstraat en de Middelburgsesteenweg en het deel van de Middelburgsesteenweg tussen de Vissersstraat en de Nieuwdorpstraat.

Tijdens de infomarkt begin november uitten verschillende bewoners hun bezorgdheid over het verminderd aantal parkeerplaatsen en de toegenomen groenzones. Het stadsbestuur heeft oor voor de opmerkingen en liet daarom een alternatief onderzoeken. Dit alternatief met eenrichtingsverkeer in het deel van de Vissersstraat wordt vanaf 20 april 2020 in proefopstelling uitgevoerd. Voor de start van de definitieve vernieuwing van de straten in oktober 2020 zal een evaluatie plaatsvinden.

Eenrichtingsverkeer

Het eenrichtingsverkeer in de Vissersstraat tussen Kasteelstraat en Middelburgsesteenweg laat toe te voldoen aan de grote behoefte aan parkeerruimte en een vlotte verkeersdoorstroming.

  • Het autoverkeer zal enkel worden toegelaten van de Kasteelstraat naar de Middelburgsesteenweg.
  • Fietsers kunnen de straat in beide richtingen blijven gebruiken.

De Lijn

Lijn 62 zal de haltes Plaats en Nieuw Dorp niet meer bedienen. De bus zal van direct van de Vissersstraat naar de Middelburgsesteenweg rijden en vice versa. Er zullen tijdens de proefopstelling tijdelijke haltes worden geplaatst in de Middelburgsesteenweg. Ter hoogte van de Dreve komt een bijkomende tijdelijke halte. 

Evaluatie

Voor de start van de vernieuwing van de Vissersstraat en de Middelburgsesteenweg vanaf oktober 2020 zal een enquête worden gehouden om de nieuwe verkeerssituatie te evalueren. We communiceren over het proefproject ook op het buurtnetwerk Hoplr.

Gepubliceerd op donderdag 16 april 2020
plan met verkeerborden eenrichtingsverkeer

Openingsuren & contact

Communicatie & dienstverlening

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina