naar top

Verdeling 'filters' voor mondmaskers in Damme

De federale overheid doet een beroep op de steden en gemeenten voor de verdeling van de filters die passen in een herbruikbaar mondmasker. Elke inwoner kan er 2 ontvangen. Een deel van de filters is al geleverd. Registreer u nu.

Het stadsbestuur staat in voor de verdeling van de filters voor de inwoners van Damme. Een deel van de filters zijn al geleverd maar nog niet voor elke inwoner.

Wie een filter wenst, kan zich registeren via het e-loket.
Wie zich niet online kan registreren, kan bellen naar het Sociaal Huis op 050 67 28 40.

U zal een bericht ontvangen als u de filters kan afhalen in Sijsele of Moerkerke.
Vul per persoon een afzonderlijk formulier is, dus per gezinslid. 

Filters inpasbaar in zelfgemaakte mondmaskers

De filters werden besteld bij twee Belgische textielbedrijven. Iedere Belg krijgt er twee. Deze filters zijn niet strikt noodzakelijk. Maar wie ze inschuift in een zelfgemaakt mondmasker is nog beter beschermd. Zo?n zelfgemaakt masker met filter is volgens virologen zelfs even efficiënt als een industrieel geproduceerd mondmasker. Want niet het masker maar wel de filter verbetert de effectieve bescherming.

Het stoffen mondmasker dat we laten maken, voldoet - ook zonder filter - aan de federale richtlijnen om u te verplaatsen met het openbaar vervoer of om aan de slag te gaan in het onderwijs of de kinderopvang. Meer info over onze oproep.

Tip: Wist je dat het mogelijk is om een koffiefilter of stuk stofzuigerzak in het zelfgemaakte mondmasker te plaatsen. Doen! Want ook die vergroten de bescherming.

Gepubliceerd op vrijdag 08 mei 2020