naar top

De Lijn houdt gewone dienstregeling aan tot en met 26 juni

De Lijn laat weten dat de bussen tot en met vrijdag 26 juni 2020 de gewone dienstregeling blijven volgen. Veel scholen organiseren immers geen examens. Vanaf maandag 29 juni 2020 start de vakantieregeling. De Lijn weet dat de veilige afstand op de bus niet kan worden gegarandeerd. Draag een masker!

Nog tot en met vrijdag 26 juni rijden onze bussen en trams volgens de gewone dienstregeling. Omdat er in de meeste scholen geen proefwerken zijn, is er geen examendienstregeling. Vanaf maandag 29 juni is de vakantiedienstregeling van kracht.

Social distancing

Nu steeds meer reizigers weer rekenen op het openbaar vervoer, kunnen we 1,5 meter afstand niet meer garanderen op onze voertuigen. Mondmaskers zijn dan extra belangrijk om elkaar te beschermen. Ze zijn verplicht vanaf 12 jaar in alle stations, aan onze haltes, in onze bussen en trams.

Er wordt wel nog altijd aangeraden om zoveel als mogelijk de nodige afstand te bewaren.
Voor de chauffeurs – die afgesloten zitten van de reizigers (folie/ketting) – is het gebruik van een mondmasker niet meer verplicht tijdens het rijden; het wordt wel nog altijd aangeraden.

Avondlijnen

Vanaf 8 juni zullen ook de avondlijnen (gedeeltelijk) opnieuw opstarten. De ritten tot ongeveer 22.30 à 23 uur zullen opnieuw worden gereden op alle dagen van de week, de extra late ritten op vrijdag en zaterdag vanaf 23 uur voorlopig nog niet. Hiervoor wacht De Lijn nog de heropening restaurants, cafés, culturele activiteiten, …

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020
Logo De Lijn

Openingsuren & contact

De Lijn West-Vlaanderen

adres
Nieuwpoortsesteenweg 1008400 Oostende
Tel.
059 56 52 11

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina