naar top

Waar naartoe met gebruikte wegwerpmondmaskers en wegwerphandschoenen?

Er is meer dan één goede reden om wegwerpmondmaskers, wegwerphandschoenen en papieren zakdoekjes na gebruik altijd in het restafval te steken.

Door de coronacrisis gebruiken we allen veel meer hygiënische wegwerpartikelen zoals mondmaskers, plastic handschoenen en zakdoekjes .

We  vinden de gebruikte maskers, handschoenen en zakdoekjes soms in het pmd-afval of papier en karton terug. Dat is uiteraard niet wenselijk want dit afval wordt verder uitgesorteerd. Jij wil toch ook dat de werknemers van de sorteerinstallaties in veilige omstandigheden kunnen werken?

Helaas zien we de gebruikte wegwerpartikelen soms gewoon op straat of in de natuur liggen. Dit is uiteraard absoluut niet de bedoeling! Niet vanuit hygiënisch oogpunt en niet voor de openbare netheid.


Steek jouw hygiënisch afval in de huisvuilzak of laat het achter in de vuilnisbak bij het verlaten van de winkel, het station of de bushalte. Dit afval wordt vervolgens in veilige omstandigheden verwerkt.

Als je de afvalberg niet nodeloos groter wil maken, kan je natuurlijk gebruik maken van herbruikbare, wasbare mondmaskers. Zo houden we het veilig voor elkaar en afvalarm.

 

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020
mondmasker

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina