naar top

Hoe verhoogt u de weerbaarheid van uw bedrijf in crisisperiodes?

De voorbije weken waren voor niemand evident, zeker niet voor ondernemers. Toch toonde u zich van uw meest weerbare en creatieve kant. Een moeilijke tijd is achter de rug en we kijken hoopvol naar de toekomst. De POM West-Vlaanderen en Stad Damme willen u daarbij helpen.

#meerwestvlaanderen #samenondernemen

Alle provinciale instanties bundelen de krachten en lanceren verschillende initiatieven om u zo goed mogelijk te ondersteunen. De acties maken deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Ze verstevigen de basis van bedrijven en bevorderen tegelijkertijd de noodzakelijke digitale aanpassing. Door de wendbaarheid van uw bedrijf te verhogen zal u beter in staat zijn om dergelijke crisissen in de toekomst het hoofd te bieden.

Het relanceplan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. De Provincie gaat voluit voor de ambitie “Meer West-Vlaanderen” om de West-Vlaamse economie naar een nog hoger niveau te tillen. Het volledige socio-economische relanceplan van POM West-Vlaanderen vindt u hier maar we lichten er graag enkele initiatieven uit. U staat er dus niet alleen voor.

Veilig aan de slag

Veiligheid op de werkvloer is een essentiële hoeksteen voor alle bedrijven. Op de website Veilig aan de slag bundelt de Provincie alle beschikbare informatie en praktijkvoorbeelden hoe u alle veiligheidsmaatregelen het best in de praktijk kunt toepassen. U kunt er doorklikken naar tips over hygiëne en ontsmetting, telewerk en werkplanning, bezoekers en leveranciers en nog veel meer. En u kunt er uw verhaal delen zodat anderen kunnen leren uit uw eigen ervaringen.

Hoe financieel gezond is uw bedrijf?

Een faillissement is absoluut te vermijden. Een onaangepaste financiële structuur is in tijden van zware economische recessie vaak de zwakke plek bij ondernemers. Start & Go ontwikkelde een online quick-scan om in 12 vragen onmiddellijk zicht te krijgen op de financiële gezondheid van uw bedrijf. Een team van meer dan twintig experten staat klaar om daarna advies en begeleiding op maat te geven om uw bedrijf crisisbestendig te laten groeien.

Surf mee op de digitale golf

De afgelopen periode onderstreepte bij veel bedrijven het belang van automatisatie en digitalisatie van de bedrijfsactiviteiten en de nood aan digitale vaardigheden bij de werknemers. Op de website Fabrieken voor de toekomst bundelde de Provincie haar volledige pakket aan scans, audits en webinars om uw veerkracht en aanpassingsvermogen te verhogen.

Binnenkort volgt een eerste investeringsgolf van 2,5 miljoen euro in de technologische en digitale opleidingsinfrastructuur in de instellingen voor volwassenenonderwijs in de provincie. En er komt een campagne om levenslang leren te promoten. Hoe meer digitale kennis men heeft, hoe groter de kansen op de arbeidsmarkt zijn.

Krijg financiële steun voor een vernieuwend project

Innovatie blijft belangrijk. Daarom lanceert POM West-Vlaanderen dit jaar twee nieuwe oproepen van Quick Wins naar alle kmo’s in de industriële speerpuntsectoren van West-Vlaanderen. Heeft u een innovatief idee of strategie? De Provincie voorziet 500 000 euro om 20 projecten financieel te ondersteunen om dit concreet uit te werken. Kijk op de website van Quick Wins voor meer informatie en de voorwaarden om deel te nemen.

Gepubliceerd op dinsdag 07 juli 2020
Samen ondernemen

Openingsuren & contact

Dienst Socio-economische Zaken

adres
Vissersstraat 2a8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina