naar top

IVBO haalt in augustus huisvuil op vanaf 6 uur 's morgens

IVBO zal tijdens de maand augustus de huis-aan-huis ophaalrondes al starten vanaf 6 uur 's morgens om een betere spreiding van mankracht en ophaalrondes te kunnen realiseren voor een maximale bescherming van laders, chauffeurs en burgers.

Door de opkomst van de tweede golf in de COVID-19 epidemie, werd bij IVBO in crisisoverleg beslist om de ophaalrondes van IVBO in augustus een uur vroeger te starten. Door niet alle ploegen tegelijk te laten starten, kan de organisatie de regels van social distancing tussen haar personeel beter organiseren. De afvalverwerker doet er alles aan om besmetting of een uitbraak van COVID-19 te vermijden. 

IVBO vraagt daarom om het huisvuil op de ophaaldagen al vanaf 6 uur 's morgens aan te bieden. 

Tijdens de eerste coronapiek zijn alle huis-aan-huis ophalingen door IVBO doorgegaan zoals gepland. Om dit te kunnen realiseren werden achter de schermen al heel wat maatregelen getroffen, zowel binnen het bedrijf als voor de laders en chauffeurs die de straat op gaan en in contact komen met mensen en afval dat mogelijks besmet is. De maatregelen worden dagelijks herbekeken en bijgestuurd waar nodig. Zo huurt IVBO al enkele maanden wagens om te vermijden dat er drie personen samen in een vrachtwagencabine zouden zitten. Beschermingsmiddelen werden voorzien zoals maskers, handschoenen en een persoonlijke ontsmettingsspray voor elke werknemer. Ook werd er veelvuldig naar het personeel toe gecommuniceerd en gesensibiliseerd. Tot nu toe heeft dat zijn vruchten afgeworpen en dat hoopt IVBO te blijven volhouden.

Meer info op www.ivbo.be.

Gepubliceerd op vrijdag 31 juli 2020