naar top

Afvalophaling met containers start op 6 en 7 oktober met GFT

De vernieuwde afvalophaling met containers start op dinsdag 6 (zone zuid) en woensdag 7 (zone noord) met de groene GFT-containers. Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober worden voor het eerst de grijze containers opgehaald. Kijk goed op de afvalkalender welke fractie, welke week wordt opgehaald.

Uit de vragen die we ontvangen, blijkt dat velen nog niet op de hoogte zijn dat de ophaling van restafval vanaf oktober maar tweewekelijks zal gebeuren. U kunt de grijze afvalcontainer de eerste keer aanbieden op dinsdag 13 of woensdag 14 oktober naar gelang de plaats waar u woont. Kijk goed op de afvalkalender. Je kunt die hier ook downloaden. 

In de weken dat er geen restafval wordt opgehaald, wordt het GFT-afval opgehaald. De groene container mag voor het eerst op dinsdag 5 of woensdag 6 oktober worden aangeboden. 

DifTar-rekening

U kreeg intussen ook een uitnodiging om uw persoonlijke DifTar-rekening aan te zuiveren. Als u overschrijft, doet u dat op een rekening van 'Afvalcontainer Damme'. Kijk wel goed het rekeningnummer na. De stad beschikt over verschillende bankrekeningen. 

Grijze container te klein?

Als uw grijze container te klein blijkt te zijn, kunt u maximum 4 extra zakken aanbieden naast de container. U moet dat wel vooraf melden op het gratis nummer 0800 21 901. Dat kan tot uiterlijk 11 uur op de werkdag voor de ophaling. De zakken moeten in de container passen om te kunnen worden meegenomen en mogen niet meer dan 10 kilogram wegen. 

Vanaf 2021 kunt u gratis 1 keer van containerformaat wijzigen. 

Overtollige huisvuil- of bedrijfsafvalzakken

De stad neemt de gele huisvuil- en groene bedrijfsafvalzakken die u niet meer kunt aanbieden tussen 15 september 2020 en 31 maart 2021 terug. Meer info.

Verminderd tarief

Chronisch incontinente personen, stomapatiënten en thuisdialyse patiënten komen in aanmerking voor een vrijstelling van het tarief per ophaalbeurt en mogen hun restafval blijvend aan 15 eurocent per kilogram aanbieden. Bezorg hiervoor voor eind 2020 een verklaring van een arts aan de stedelijke milieudienst. Vergeet uw adres er niet op te vermelden. 

Meer info

Bekijk de website damme.mijncontainer.be voor meer informatie. 

Gepubliceerd op maandag 07 september 2020