naar top

Lees een e-boek uit de Damse bib op je eigen toestel

Leden van de Damse stedelijke openbare bibliotheek kunnen voortaan e-boeken downloaden naar hun eigen toestel. De bib sloot aan bij het platform cloudLibrary. De collectie bevat ruim 2 500 titels.

De e-boeken worden ter beschikking gesteld op tablet, smartphone, pc en de meest courante e-readers. Om vlot te starten werd een handig online stappenplan uitgeschreven of u krijgt hulp van een bibliotheekmedewerker. Stad Damme zet immers in op een persoonlijke ondersteuning voor wie niet digitaal is onderlegd.

Boetes zijn met het nieuwe systeem uitgesloten. De boeken verdwijnen na 6 weken automatisch van het toestel. De gebruikers kunnen 2 e-boeken lenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren.

De collectie voor volwassenen bevat voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. De meerderheid van de Vlaamse uitgevers zette haar schouders onder het cloudLibrary-platform. Dat platform is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca.

Gepubliceerd op woensdag 23 september 2020
Illustratie e-boeken

Openingsuren & contact

Bibliotheek Burgemeester Daniël Coens

adres
Eikelberg 18340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 37 09 40

Bibliotheek De Lieve

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 50 04 19
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina