naar top

Oktober: internationale maand van de strijd tegen borstkanker

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar sinds 2001 aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Deze mammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Borstkanker kan immers al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komt voor een bevolkingsonderzoek.

Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Wil je weten wanneer je een uitnodiging in de brievenbus mag verwachten?

Dat kan heel eenvoudig online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden.
Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kan ook de app ‘itsme’ gebruiken. 

Heb je vragen?

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts.

Als je meer wil weten over het bevolkingsonderzoek, bel dan gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar borstkanker.bevolkingsonderzoek.be

COVID-19

Stel je deelname niet uit. De mammografische eenheden nemen zeer strenge maatregelen om besmetting met Covid-19 te voorkomen.

Heb je vragen over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker tijdens de corona-epidemie, surf naar borstkanker.bevolkingsonderzoek.be

Gepubliceerd op maandag 05 oktober 2020
Bevolkingsonderzoek - borstkanker

Openingsuren & contact

Dienst Sociale zaken

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina