naar top

Theatervoorstelling Zwins op 5 november in de Cultuurfabriek

Er zijn nog tickets te verkrijgen voor de theatervoorstelling Zwins op 5 november om 20.00 uur in de Cultuurfabriek. Zwins is een stuk over 2 vrouwen in een landbouwbedrijf. Een aanrader van formaat. Dus haast u om erbij te zijn.

Het stuk

Zwins speelt zich af in … een varkenshouderij. Er staan twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur?

Lien De Graeve en Janne Desmet spelen twee boerendochters die uit elkaar zijn gegroeid. De intelligentste bemachtigde een topjob in de Belgische industrie, de nuchterste probeert de familiale varkensboerderij van de afgrond te redden. Wanneer een inspecteur haar boekhouding komt uitspitten, blijkt die niet de enige zwijnenstal. De levens van de kibbelende zussen puilen uit van de frustraties. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren, varkens en voeders. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel want “Er is maar één weg en ’t is vooruit. ’t Zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.”

Zwins is een vlekkeloze beestenboel met een menselijk hart.

Het is een knappe diagnose van een noodlijdende vee-industrie, waar oude waarden als ambacht en arbeid niet langer volstaan om de papieren rompslomp, de overregulering en de druk van de markt het hoofd te bieden.

In het West-Vlaams

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en had diepte-interviews met 12 varkensboerinnen uit de regio Zwevegem. Dat rijke materiaal vormt de basis voor het stuk. Vandaar ook dat in deze tragikomische voorstelling Zwevegems gesproken wordt. Omwille van de verstaanbaarheid krijgt elke toeschouwer een ‘kallepeengske mee uutleg’ – een zakwoordenboekje – mee. Niet dat dit nodig is: het stuk is zo sfeervol dat je haast kunt ruiken wat de personages zeggen.

Tickets en info

Wilt u van dit smakelijke stuk genieten, bestel dan snel nog tickets.

Klik hier

Tickets kosten 20,00 euro (basistarief) of 17,00 euro (kortingstarief = groepskorting + 10 personen of -25 jaar of houders European Disability Card).

Daarvoor kunt u het niet laten.
Gepubliceerd op dinsdag 13 oktober 2020
theater

Openingsuren & contact

Organisatiebeheersing, strategisch & juridisch beheer

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina