naar top

Damme officieel WK-dorp ‘UCI Road World Championships 2021’

Damme zal tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in 2021 een officieel WK-dorp zijn. Zo springen we in de belangstelling en dat is belangrijk voor het toerisme en de economie in onze stad. Damme-centrum ligt op het parcours van o.a. de tijdritten. Het WK passeert er van 19 tot 22 september 2021.

Nadat de 2021 UCI Road World Championships eerder al Keerbergen en Tervuren omarmden als officieel WK-dorp, valt diezelfde eer nu ook Damme, Huldenberg en Overijse te beurt. De stad Damme ligt op het parcours van de tijdritten, Huldenberg en Overijse op de Flandrien lus in de ritten in lijn.

Alle officiële WK-dorpen spelen samen met de vier start- en aankomststeden (Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven) een prominente rol bij de 2021 UCI Road World Championships. In de aanloop naar de kampioenschappen worden ze betrokken bij diverse promotionele momenten en maken ze hun inwoners warm voor de passage van het internationale wielerpeloton op hun grondgebied. Tijdens de kampioenschappen van 18 tot 26 september 2021 komt er in elk officieel WK-dorp een fanzone en zorgt de gemeente zelf voor heel wat animatie voor de inwoners.

Tijdritten en Team Time Mixed Relay

In Damme passeren alle individuele tijdritten en de Team Time Trial Mixed Relay en dat alles van zondag 19 t.e.m. woensdag 22 september 2021. Huldenberg en Overijse liggen op de Flandrien lus die enkele dagen later in het parcours van de ritten in lijn van de mannen U23, de elite vrouwen en de elite mannen zitten. Enkele van de belangrijke scherprechters van de UCI Road World Championships liggen net in die gemeenten: de Bekestraat, Moskesstraat, de S-bocht-Taymansstraat in Overijse en de Smeysberg in Huldenberg.

Dat precies de tijdritten door Damme passeren, is bijzonder. Onze slogan is niets voor niets: Damme, geeft tijd voor ontspanning, ontdekking en ontplooiing. Dit zijn ook drie elementen die in deze discipline van het wielrennen terugkomen.

Gepubliceerd op dinsdag 10 november 2020