naar top

Hoplr Damme bereikt 1000 gezinnen

Op de laatste dag voor het nieuwe jaar heeft het 1000-ste Damse gezin zich geregistreerd op het buurtnetwerk Hoplr. Het stadsbestuur introduceerde Hoplr eind 2019 met het oog op meer positieve interactie en ontmoeting tussen de inwoners in de stad.

COVID-19 maakte fysiek ontmoeten moeilijker maar online kende het netwerk veel bijval. Het stadsbestuur gebruikt Hoplr ook om haar inwoners te informeren over lokale feiten en om te polsen naar de mening of suggesties bij nieuwe initiatieven. Het stadsbestuur zal in 2021 nog meer inzetten op participatie via dit buurtnetwerk.

Hoplr is een Vlaams initiatief dat wil online buren wil samenbrengen om meer fysieke ontmoetingen en hulp te stimuleren. Het netwerk is reclamevrij. Het stadsbestuur heeft geen toegang tot de conversaties tussen de buren maar kan wel zelf berichten posten. Lokale ondernemers en verenigingen kunnen zich op de lokale gids registreren en hun activiteiten kenbaar maken voor de buurt. Ontdek het buurtnetwerk op www.hoplr.com.

4 buurten

In totaal is nu al bijna een kwart van de Damse huishoudens actief op Hoplr. De Buurt Moerkerke-Lapscheure-Den Hoorn is met 395 leden (29,6% van de huishoudens) de grootste en meest actieve. Daarna volgen Sijsele-Noord voor de gezinnen ten noorden van het Oud Spoorwegpad met 283 leden (25%), Damme-Oostkerke-Hoeke-Vivenkapelle met 166 leden (20,2%) en Sijsele-Zuid met 156 leden (17,7%).

Het stadsbestuur zal in 2021 nog meer inzetten op participatie via dit buurtnetwerk.

Gepubliceerd op donderdag 31 december 2020
Banner Hoplr

Openingsuren & contact

Communicatie & dienstverlening

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina