naar top

Oud Spoorwegpad onderbroken van 8 februari tot 15 maart

De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot het vernieuwen van het wegdek van het Oud Spoorwegpad (Abdijenroute) ter hoogte van Sijsele-centrum. Het pad zal onderbroken zijn van 8 februari tot 15 maart. Fietsers kunnen omrijden via de Zwaanstraat, Veldstraat en Zwinstraat.

De Abdijenroute krijgt tussen de Bruggesteenweg en de Zwaanstraat gedeeltelijk een nieuwe toplaag in asfalt. Om te voorkomen dat boomwortels na deze onderhoudswerken het wegdek opnieuw omhoog duwen, wordt over dit traject ook een wortelgeleiding geplaatst. Dit is een zware plasticfolie waar de wortels niet doorheen kunnen dringen.

De werken nemen 20 werkdagen in beslag. Dit kan langer zijn bij slechte weersomstandigheden.

Tijdens de werken wordt de werfzone volledig afgesloten voor alle fiets- en wandelverkeer. Er is een omleiding voor de fietsers voorzien langs de Zwaanstraat, Veldstraat, Stationsstraat, Zwinstraat en Bruggesteenweg.

De kostprijs van deze werken bedraagt 65 000 euro.

De Abdijenroute is het West-Vlaamse deel van de vroegere spoorweg van Brugge naar Eeklo. Tussen het begin in Steenbrugge en het einde in Maldegem-Donk ligt er 13 km fiets- en wandelplezier.

 
 
 
 
Gepubliceerd op dinsdag 26 januari 2021