naar top

Vaccinatiecentrum Sanapolis is klaar om op te starten

Het vaccinatiecentrum in Sanapolis in Sijsele is klaar om op maximale capaciteit op te starten. Sanapolis wordt het centrum voor het toedienen van ongeveer 53.000 vaccins tegen COVID-19.

Het voormalige ziekenhuis op de grens van Sijsele en Donk huisvest nu al de polikliniek van het AZ Alma in Eeklo en wordt aangevuld met een gezondheidscampus die inzet op preventie. De kandidatuur als vaccinatiecentrum past binnen dat plaatje. 

Sanapolis is het vaccinatiecentrum voor alle inwoners van Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins en Damme. Het gebouw waar de vaccinatie plaatsvindt, straalt zorg uit wat het vertrouwen bij velen zal aanwakkeren. 

In amper een week tijd zijn in het hospitaalgebouw 10 vaccinatielijnen geïnstalleerd. De eerste 4 lijnen op het gelijkvloers kunnen bij een voldoende ruime aanvoer van vaccins of bij het aanleveren van verschillende type vaccines onmiddellijk worden uitgebreid met 6 bijkomende lijnen op de – met een lift toegankelijke – eerste verdieping. Elke lijn heeft een capaciteit van 20 tot 25 vaccins per uur. De in- en uitgang van het centrum zijn gescheiden om een vlotte doorstroming te garanderen. Buiten is er parkeerruimte voor 350 voertuigen. Daarvan is een ruim aandeel voorbehouden voor minder mobiele personen. 

Fotoalbum

Er meldden zich al 1 800 vrijwilligers aan om in de vier centra van de Meetjeslandse vaccinatiecentra te helpen. De personeelsplanning wordt de volgende dagen afgerond. De effectieve opening van het centrum is bij de beschikbaarheid van vaccins momenteel voorzien voor 15 februari. 

Samen met de andere partners gaat Stad Damme nu aan de slag om de verplaatsing naar het centra voor alle bewoners zo toegankelijk mogelijk te maken. Het vaccineren gebeurt op uitnodiging. Die zal u per brief ontvangen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gepubliceerd op maandag 25 januari 2021