naar top

Officieel WK-dorp Damme in teken van ontdekken en beleven

Ontdekken en beleven zullen centraal staan tijdens de passage van de tijdritten van het wereldkampioenschap (WK) wielrennen door Damme van 19 tot en met 22 september 2021. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist. Damme is officieel WK-dorp.

De activiteiten in de rand van het internationale fietsgebeuren zullen uitstralen van het fandorp op de parkeerplaats Damme-zuid naar het hart van het historische centrum.

Damme-centrum bevindt zich pal tussen de start van de tijdritten in Knokke-Heist en de finish in Brugge. Met Dammebrug en de aansluitende kasseistrook is het een sleutelpunt in de koers. De renners en rensters zullen na een tocht door de polders op Dammebrug in de remmen moeten gaan. Na een bocht van 90 graden zullen ze volle kracht op de trappers moeten terwijl ze langs de Lamme Goedzak de kasseien van de Damse Vaart-Zuid moeten trotseren. Daarna wordt het op de oever van de Damse Vaart meer dan 4 kilometer tegen de tijd malen tot aan Brugge. Nu al is duidelijk dat op Dams grondgebied het verschil kan worden gemaakt.

De UCI Road World Championschips is een happening van wereldniveau dat Damme niet aan zich voorbij zal laten gaan. De stad bevindt zich centraal in de koers. Het stadsbestuur wil iedereen optimaal laten genieten en supporteren. Kom de koers in Damme ontdekken en beleven.

Damme bevindt zich op het parcours van de individuele tijdritten voor de junioren mannen, de beloften en de elite-renners en -rensters en het parcours van de gemengde ploegentijdrit mixed team relay. De wedstrijden vinden plaats van 19 tot en met 22 september 2021.

In de aanloop naar het WK zal het stadsbestuur de wielersport extra in de kijker plaatsen. Het mikt daarbij op de passage van de officiële roadshow met een tentoonstelling over 100 jaar wereldkampioenschappen wielrennen en veel fietsanimatie. Alleen het coronavirus zorgt nog voor wat praktische hindernissen.

Tijdens de wedstrijden zal in Damme een groot scherm staan waarop het sportieve gebeuren rechtstreeks kan worden gevolgd. De echte belevenis volgt als de renners één voor één live voorbijrijden. De toegang tot het fandorp is gratis. De randanimatie zal uitstralen tot in hart van het historisch centrum.

Damme zal zich als uitvalsbasis voor fietsrecreatie in de kijker zetten. Het wereldkampioenschap wielrennen geeft Stad Damme de kans om dat bij 330 miljoen tv-kijkers over de hele wereld nog eens in de verf te zetten. Damme staat voor onthaasten en ontdekken. 

De titel van officieel WK-dorp zal het stadsbestuur maximaal benutten om haar lokale horeca die het zwaar te verduren kreeg door COVID-19 te relanceren. De stad zal voor de wereldkampioenschappen ook extra fleurig worden aangekleed.

Het stadsbestuur streeft ook naar een vlotte mobiliteit tijdens de WK-periode.

Meer informatie op www.visitdamme.be/wk en www.damme.be/wk2021

 
 
 
Gepubliceerd op donderdag 18 februari 2021